Στον πολύπαθο χώρο των Ελλήνων δανειοληπτών και των τραπεζικών υποχρεώσεων στην Ελλάδα, η εικόνα από τις αρχές του 2019 άλλαξε.
Η οδηγία που υπήρχε μέχρι τέλος του 2018 ήταν τα «κόκκινα» δάνεια είτε να ρυθμιστούν, είτε να πωληθούν σε «funds». Πράγματι από τις αρχές του 2019 έχει επέλθει μία βροχή αναγκαστικών κατασχέσεων και προγραμματισμένων πλειστηριασμών σε μια σειρά από ενυπόθηκα και προσημειωμένα ακίνητα δανειοληπτών.
Από το «νόμο Κατσέλη» λοιπόν του 2010, στον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών 2013 και 2014, έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή, όπου η διαχείριση των τραπεζικών υποχρεώσεων απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή και χρειάζεται καθοδήγηση και εξειδίκευση από νομικούς με εκατοντάδες όμοιες υποθέσεις δανειακών υποχρεώσεων καθημερινά.
Εκτίμηση Περιουσιακής Κατάστασης και Δανειακών Υποχρεώσεων: Σε μια πρώτη συνάντηση ο δανειολήπτης μας εκθέτει σύντομο ιστορικό ως προς τη σχέση του με την Τράπεζα, την περιουσιακή του κατάσταση, τα οικονομικά του δεδομένα.
Ενημέρωση Δυνατοτήτων: Ο εντολέας-συνεργάτης-δανειολήπτης ενημερώνεται για το τι δυνατότητες έχει, ποια είναι τα δικαιώματά του, ποιες είναι οι απαιτήσεις των Τραπεζών και πως μπορεί η ρητορική τους να απαντηθεί με εξειδικευμένες νομικές και όχι μόνο γνώσεις
Χάραξη στρατηγικής: Με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, χαράσσουμε τη στρατηγική που του ταιριάζει να ακολουθήσει απέναντι στην Τράπεζα. Εδώ ίσως είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι της συνεργασίας. Οι Τράπεζες έχουν συγκεκριμένη ρητορική και συγκεκριμένη φιλοσοφία. Κανείς στην αγορά, παρά μόνο ένας εξειδικευμένος δικηγόρος, δεν θα σας έχει πει ότι σε έναν ενδεχόμενο πλειστηριασμό η Τράπεζα δύναται να πάρει κατά ανώτερο το 66% της εμπορικής αξίας του ενύποθηκου ακινήτου σας και αυτό υπό προϋποθέσεις.
Πρόταση προς την Τράπεζα: Αφού χαράξουμε τη στρατηγική και λάβουμε από τον εντολέα το σύνολο των δικαιολογητικών, που θα του ζητήσουμε, στη συνέχεια προχωράμε με Προτάσεις κουρέματος χρέους, ρυθμίσεων, σταδίων χάριτος, ελεύθερης εκποίησης ακινήτων κ.α. δίχως να εμπλακεί η Τράπεζα.
Διαπραγματεύσεις: Πάνω στη βάση των προτάσεων που έχουμε εγγράφως θέσει προς την Τράπεζα, ξεκινά μια διαδικασία είτε αποδοχής εξ αρχής της πρότασής μας από την Τράπεζα, είτε διαπραγμάτευσης με ανταλλαγή προτάσεων. Στο τέλος καταλήγουμε στην αποδοχή της λύσης που θα εξυπηρετεί το δανειολήπτη.
Αναστολή Πλειστηριασμών: Σε μια ξεχωριστή περίπτωση, υπάρχουν εκτιμήσεις, προτάσεις και διαπραγματεύσεις που γίνονται πάνω στη βάση ενός προγραμματισμένου πλειστηριασμού, που έχει οριστεί να διενεργηθεί τους επόμενους μήνες. Σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθούμε μια πιο απαιτητική προσέγγιση.
Το Νομικό μας Σχήμα, με εμπειρία, εξειδίκευση, γνώση και ιδιαίτερη ευαισθησία και κλίση στα θέματα Τραπεζικού Δικαίου και δανειακής υποχρέωσης, αναλαμβάνει την καθοδήγηση, τη συμβουλευτική και τη διεκπεραίωση κάθε φύσης και προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι εντολείς μας σε σχέση με τη δανειακή τους υποχρέωση.
Απευθυνθείτε στα στοιχεία επικοινωνίας του γραφείου μας κατά τις ώρες λειτουργίας (Καθημερινές 09:00 – 19:00), στα τηλ. 6947770870, 211 013 0772, email: epapadopouloslawoffice@gmail.com, προκειμένου να λάβετε εξειδικευμένες νομικές συμβουλές και καθοδήγηση για το πώς να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα σε σχέση με τη δανειακή σας υποχρέωση και να σας καθοδηγήσουμε ή να αναλάβουμε τον χειρισμό κάθε σχετικής εντολής σε σχέση:
α. Την Εκτίμηση της Περιουσιακής Κατάστασης και Δανειακών Υποχρεώσεων
β. Ενημέρωση δυνατοτήτων και δικαιωμάτων: Σε πολύ συμπυκνωμένο και συμπαγή χρόνο, ο εντολέας-συνεργάτης-δανειολήπτης μαθαίνει σωρευτικά ποιες πραγματικά δυνατότητες έχει, ποια είναι τα δικαιώματά του και τι μπορεί να πετύχει σε σχέση με τη ρητορική που του μεταφέρει η Τράπεζά του.
γ. Τη χάραξη στρατηγικής απέναντι στην Τράπεζα. Εξατομικευμένα πλέον, γνωρίζοντας τις δυνατότητες και τα δικαιώματά του, χαράσσουμε για τον εντολέα και με τον εντολέα συγκεκριμένη τακτική απέναντι στην Τράπεζά του, γνωρίζοντας ακριβώς τι μπορεί να πετύχει.
δ. Την υποβολή Προτάσεων προς την Τράπεζα διαγραφής χρεών, απαλλαγής οφειλών, Κουρέματος δανείων, ρυθμίσεων, σταδίων χάριτος, ελεύθερης εκποίησης ακινήτων κ.α.
ε. Διαπραγματεύσεις (είσοδο σε μια διαδικασία πλέον που ο δανειολήπτης εντολέας δηλώνει παρών και είτε λαμβάνει αποδοχή εξ αρχής της πρότασής μας από την Τράπεζα, είτε διαπραγμάτευσης με ανταλλαγή προτάσεων
στ. Αναστολή Πλειστηριασμών στις περιπτώσεις όπου έχει προγραμματιστεί επικείμενος πλειστηριασμός