fbpx
211.013.0772 | 211.013.0773 | 694.777.0870
info@epapadopoulos.com | Χαριλάου Τρικούπη & Ναυαρίνου 17, Αθήνα 10681

Γυρισμένα χιλιόμετρα (ΚΤΕΟ): Αγωγή κατά του εμπόρου ή προηγούμενου ιδιοκτήτη, ανάληψη ποινικής υπόθεσης, πρόστιμα τροχαίας, πρόστιμο ΤAXISNET, αφαίρεση πινακίδων, «κόψιμο» από το ΚΤΕΟ, ποινικές κυρώσεις, νομική καθοδήγηση, γνωμοδότηση και ανάληψη υπόθεσης προς ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (Ι.Χ.) και εμπόρους

Γυρισμένα χιλιόμετρα (ΚΤΕΟ): Αγωγή κατά του εμπόρου ή προηγούμενου ιδιοκτήτη, ανάληψη ποινικής υπόθεσης, πρόστιμα τροχαίας, πρόστιμο ΤAXISNET, αφαίρεση πινακίδων, «κόψιμο» από το ΚΤΕΟ, ποινικές κυρώσεις, νομική καθοδήγηση, γνωμοδότηση και ανάληψη υπόθεσης προς ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (Ι.Χ.) και εμπόρους

Γυρισμένα χιλιόμετρα (ΚΤΕΟ): Αγωγή κατά του εμπόρου

Σοβαρές αναταράξεις έχει προκαλέσει στην καθημερινή ζωή εκατοντάδων χιλιάδων οδηγών ΙΧ αυτοκινήτων, δικύκλων, φορτηγών και επαγγελματικών αυτοκινήτων η εφαρμογή από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου της από 26.03.2019 Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, δυνάμει της οποίας τα ΚΤΕΟ σε όλη την χώρα υποχρεούνται να «κόβουν» με την ένδειξη «σοβαρή έλλειψη» όλα τα οχήματα τα οποία διέρχονται για έλεγχο και παρατηρείται διαφοροποίηση στα αναγραφέντα χιλιόμετρα του χιλιομετρητή τους σε σχέση με τα πραγματικά.

Μόλις διαπιστώσει την έλλειψη το ΚΤΕΟ, επιβάλει στον ιδιοκτήτη του οχήματος σημείωση να προσαρμόσει εντός 20 ημερών την ένδειξη στο χιλιομετρητή του προς την εικόνα των πραγματικών χιλιομέτρων που έχει διανύσει το αυτοκίνητο, προκειμένου να διέλθει εκ νέου για έλεγχο και να μην υποπέσει στα πρόστιμα της Τροχαίας αλλά και τη διασταύρωση του TAXISNET.

Πολλοί οδηγοί και ιδιοκτήτες βρίσκονται προ δυσάρεστης εκπλήξεως καθώς δεν ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν ενδεχομένως επέμβει στο χιλιομετρητή και αντιλαμβάνονται μέσα σε μια στιγμή, πως ενδεχομένως είχε διαπραχθεί αδικοπραξία, απάτη κ.α. εις βάρος τους κατά την αγορά του αυτοκινήτου.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων υποβάλλονται στα εξής βήματα:

  1. Υποχρεούνται να αλλάξουν τα αναγραφέντα χιλιόμετρα προς τα πραγματικά, ήτοι να βρουν τρόπο τεχνικά να προσαρμόσουν την ένδειξη των χιλιομέτρων στα πραγματικά, ούτως ώστε να διέλθουν επιτυχώς τον έλεγχο και να αποφύγουν τα πρόστιμα της Τροχαίας (400€), αλλά και τη διασταύρωση που αναμένεται να γίνει μέσω TAXISNET και τους επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ μέσω Taxisnet όταν ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.
  2. Τους δίνεται από το ΚΤΕΟ προθεσμία 20 ημερών για να το πράξουν. Σε περίπτωση που διέλθουν στη συνέχεια για επανέλεγχο εντός 20ημερών και δεν γνωρίζουν τα πραγματικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου τους το ΚΤΕΟ επιβάλει τεκμαρτά χιλιόμετρα/μήνα και αναγράφει στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου πλασματικά/τεκμαρτά χιλιόμετρα (πχ. 1000χλμ/μήνα για τα Ι.Χ.).
  3. Το ΚΤΕΟ, μόλις εντοπίσει γυρισμένα χιλιόμετρα, ενημερώνει την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών, ώστε να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.
  4. Στη συνέχεια εκκινεί ένας εφιάλτης μεταξύ εμπόρων και ιδιοκτητών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Ι.Χ., αλλά και προηγούμενων πωλητών, προκειμένου να ανευρεθεί ποιος επενέβη στο χιλιομετρητή, με αγωγές, μηνύσεις, ακροατήρια, τυχόν διαπραγματεύσεις και καταβολές σημαντικών χρηματικών αποζημιώσεων.

Το Νομικό μας Σχήμα με εμπειρία, εξειδίκευση, γνώση και ιδιαίτερη ευαισθησία και κλίση στα θέματα νομοθεσίας ΚΤΕΟ και αυτοκινήτων αναλαμβάνει την καθοδήγηση, τη συμβουλευτική και τη διεκπεραίωση κάθε φύσης υπόθεσης και προβλήματος, που αντιμετωπίζουν οι εντολείς μας σε σχέση με τη νομοθεσία των ΚΤΕΟ και δη της νέας υπουργικής απόφασης για τα γυρισμένα χιλιόμετρα.

Απευθυνθείτε στα στοιχεία επικοινωνίας του σχήματός μας κατά τις ώρες λειτουργίας Καθημερινές 09:00 – 19:00), 2110130772, 2110130773, 6947770870, email: epapadopouloslawoffice@gmail.com, προκειμένου να λάβετε εξειδικευμένες νομικές συμβουλές και καθοδήγηση για το πώς να αντιμετωπίσετε τα πλείστα προβλήματα που ανακύπτουν σε σχέση με τη νομοθεσία των ΚΤΕΟ, τα γυρισμένα χιλιόμετρα υποχρέωση και να σας καθοδηγήσουμε ή να αναλάβουμε τον χειρισμό κάθε σχετικής εντολής σε σχέση

 

Α. Τι πρέπει να πράξετε όταν το ΚΤΕΟ σας «κόψει» το όχημα σας από έναν τεχνικό έλεγχο με ένδειξη σχετικά με ανακριβή ένδειξη ως προς τα χιλιόμετρα του χιλιομετρητή σας.

Β. Τι σημαίνει αστικά, ποινικά και διοικητικά ότι πλέον έχετε ένα όχημα Ι.Χ. το οποίο «κόπηκε» κατά τον έλεγχό του στο ΚΤΕΟ με ένδειξη για «γυρισμένα χιλιόμετρα».

Γ. Πως θα χειριστείτε τα πρόστιμα της Τροχαίας και τα πρόστιμα που θα ανακύψουν από τη διασταύρωση που αναμένεται να γίνει ως προς τα Ι.Χ. οχήματα από την πλατφόρμα του TAXISNET.

Δ. Τον χειρισμό της ποινικής υπόθεσης που θα ανακύψει καθώς το ΚΤΕΟ θα ενημερώσει και θα αποστείλει στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών, ώστε να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις. Οποιαδήποτε ενέργεια προκύπτει από την ανωτέρω Υπηρεσία κοινοποιείται στη Δ/νση Εποπτείας και Ελέγχου (Δ36) του ΥΠ.Υ.ΜΕ.

Ε. Την ανάληψη της αστικής υπόθεσης, τη διαπραγμάτευση, ή την υποβολή αγωγής προς τον προηγούμενο ιδιοκτήτη ή Έμπορο από τον οποίο αγοράσατε το όχημα, προκειμένου να σας καταβληθεί σημαντική χρηματική αποζημίωση και να αποκατασταθείτε ως προς την ηθική σας βλάβη, καθώς αν γνωρίζατε τα πραγματικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου δεν θα αγοράζατε το αυτοκίνητο ή θα το αγοράζατε σε προφανώς χαμηλότερη τιμή. Επίσης υποβληθήκατε σε σοβαρή διοικητική ταλαιπωρία και απειλείστε με ποινικές κυρώσεις.

 

Μην αφήνετε στην τύχη όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Μη ξεχνάτε πως από τη στιγμή της διαπίστωσης ανακριβούς ένδειξης χιλιομέτρων από το ΚΤΕΟ, ενδεχομένως να κληθείτε να πληρώσετε σοβαρότατα πρόστιμα στην τροχαία (400€ και αφαίρεση πινακίδων), να συμπεριληφθείτε στη διασταύρωση οχημάτων, που θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας TAXISNET, απειλούμενοι και εκεί με πρόστιμο (150€), να πρέπει εντός 20 ημερών να ανεύρετε τα πραγματικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου σας που δεν ξέρατε, να απευθυνθείτε και να πληρώσετε ειδικό τεχνικό για να αλλάξει τον χιλιομετρητή, πιθανώς να επιβληθούν στο όχημά σας τεκμαρτά χιλιόμετρα/μήνα από το ΚΤΕΟ που θα ισοπεδώσουν την εμπορική αξία του αυτοκινήτου σας, να πρέπει να διαχειριστείτε τυχόν ποινικές κυρώσεις και να απολέσετε μέσα σε μια μέρα σημαντική αξία ανάμεσα στο ποσό που καταβάλατε για να αγοράσετε το όχημά σας και την πραγματική αξία που πλέον έχει μετά την αναγραφή των τεκμαρτών ή πραγματικών χιλιομέτρων, που έχει διανύσει και δεν γνωρίζατε.

Μάθετε το κόστος μιας γνωμοδοτικές συνάντησης ή ενός τηλεφωνικού ραντεβού με το εξειδικευμένο νομικό μας σχήμα.

Σχετικά άρθρα

Ρύθμιση 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Ρύθμιση 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Δημοσιεύτηκε επιτέλους η πολυπόθητη για πολλούς επαγγελματίες, νέα ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Δυστυχώς, προσιδιάζει πάρα πολύ προς τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ρύθμισης οφειλών ως προς την αυστηρότητα και την τυπολατρία. Σύμφωνα με την […] Διαβάστε περισσότερα

Learn More
εκλογικες ενστασεις

Ενστάσεις, προσβολή στα δικαστήρια, ανατροπή αποτελέσματος, Εκλογοδικεία, απόλυτα κωλύματα, άκυρα ψηφοδέλτια, λευκά, πρωτοδικείο, ακύρωση υποψηφιοτήτων

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια εκλογική διαδικασία έχει κριθεί στα Δικαστήρια. Ο λόγος είναι πως η ημέρα των εκλογών εκτός από τον πανηγυρικό της τύπο έκφρασης της Δημοκρατίας […] Διαβάστε περισσότερα

Learn More
στρατιωτική θητεία εξαγορά

Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, Επιδόματα Αδείας, Δημόσιοι Υπαλλήλοι και συνταξιούχοι όλης της χώρας

Το Νομικό μας Σχήμα συστρατεύεται με σειρά δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων όλης της χώρας, προκειμένου να λάβουμε πίσω τα αδίκως και αντισυνταγματικά περικοπέντα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματα Αδείας στα […] Διαβάστε περισσότερα

Learn More