fbpx
211.013.0772 | 211.013.0773 | 694.777.0870
info@epapadopoulos.com | Χαριλάου Τρικούπη & Ναυαρίνου 17, Αθήνα 10681

Πρόστιμο Ανυποταξίας 6.000€ για την στρατιωτική θητεία.
Τι να κάνω; Το πληρώνω;

Ανυπότακτοι εξωτερικού, Ανυπότακτοι Στρατού:
μάθετε πώς να αποφύγετε την πληρωμή του

Πρόστιμο Ανυποταξίας 6.000€ για την στρατιωτική θητεία.
Τι να κάνω; Το πληρώνω;

Πρόστιμο Ανυποταξίας Ανυπότακτοι εξωτερικού, Ανυπότακτοι Στρατού

Το πρόστιμο ανυποταξίας 6.000€ είναι μια από τις σοβαρότερες κυρώσεις της ανυποταξίας , η οποία ταλαιπωρεί τους ανυπότακτους εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς έχει πολλές παράπλευρες συνέπειες όπως κατασχέσεις λογαριασμού, μπλοκάρισμα φορολογικής ενημερότητας κ.α.

Η πιο συχνή ερώτηση των υπόχρεων για στράτευση που έρχονται σε επαφή μαζί μας είναι μία: «Τι να κάνω με το πρόστιμο για την στρατιωτική θητεία». Ενώ υπάρχουν κι άλλες όπως «θα μου πάρουν τα χρήματα απ το λογαριασμό, θα μου πάρουν το σπίτι, θα έχω πρόβλημα να ταξιδέψω στο εξωτερικό» κ.α. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση έχει τριπλή εκδοχή και μπορεί να αναλυθεί μόνο σε συνάντηση, που κάνουμε με τους εντολείς μας είτε δια ζώσης, είτε ακόμα καλύτερα εξ αποστάσεως μέσω Zoom. Skype ή τηλεφώνου, καθώς πολλοί από τους υπόχρεους για στράτευση διαμένουν στο εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ, μέχρι και την Ισλανδία και την .. Ζάμπια φθάνουν οι εντολείς μας).

Σήμερα θα αναλύσουμε μόνο την πρώτη από τις τρεις διαφορετικές εκδοχές που μπορεί να έχει η αποφυγή της πληρωμής του Προστίμου Ανυποταξίας των 6.000€ και αυτή είναι η Προσφυγή ενώπιων Διοικητικών Δικαστηρίων.

Προσοχή! Δεν αναφερόμαστε στην προσφυγή εντός δύο (2) μηνών που προβλέπει στο υπ. αριθ. 2 του σώματος του Προστίμου η απόφαση επιβολής της. Δεν αναφερόμαστε δηλαδή στη διοικητική προσφυγή που γίνεται στη Στρατολογία και απευθύνεται ενώπιων του ΓΕΕΘΑ και η οποία κατά 90% απορρίπτεται, ενώ αποφασίζει γι αυτή μια ειδική επιτροπή. 

Αναφερόμαστε στην Προσφυγή Ουσίας, που γίνεται ενώπιων των Διοικητικών Δικαστηρίων και η οποία έχει πιθανότητες άνω του 50% να γίνει δεκτή και να διαγραφεί το Πρόστιμο μαζί με τις προσαυξήσεις του. Για την ευδοκίμησή της θα αποφασίσουν τακτικοί διοικητικοί Δικαστές.

Το μόνο κοινό ανάμεσα στις δύο προσφυγές είναι ότι η προθεσμία υποβολής της είναι δύο (2) μήνες από τότε που αποδεδειγμένα λάβατε γνώση αυτής.

Ελάτε σε επαφή με το γραφείο μας ούτως ώστε να υποβάλλουμε την εν λόγω προσφυγή στα τακτικά διοικητικά Δικαστήρια. Θα πρέπει να μας στείλετε την απόφαση επιβολής Προστίμου και το σημείωμα κατάταξης, δυνάμει του οποίου δεν παρουσιαστήκατε και σας επιβλήθηκε στη συνέχεια το Πρόστιμο Ανυποταξίας. Στείλτε μας αυτά τα δύο έγγραφα στα emails : info@epapadopoulos.com ή epapadopouloslawoffice@gmail.com.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας είτε μέσω email, είτε μέσω τηλεφώνου στα τηλέφωνα 211 0130772, 211 0130773 ή 694 7770870 τις ώρες Δευτέρα – Παρασκευή 09:30 – 18:00.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Facebook του γραφείου, στο Instagram, τα προφίλ του οποίου μπορείτε να βρείτε μέσω αναζήτησης στην Google γράφοντας: Γιάννης Παπαδόπουλος και συνεργάτες Facebook ή Γιάννης Παπαδόπουλος και συνεργάτες Instagram. Ακόμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω Whattsapp ή Viber στο τηλέφωνο 694 7770870.

Επίσης, μπορείτε να μάθετε σε συνάντηση διαδικτυακή κατόπιν αμοιβής μαζί μας μέσω Zoom, Skype ή τηλεφώνου τους  τρεις (3) τρόπους συνολικά για να αποφύγετε την πληρωμή του προστίμου. Απευθυνθείτε με έναν απ τους παραπάνω τρόπους σε εμάς για να κλείσουμε το ραντεβού.

Για τα ειδικά θέματα για την στρατιωτική θητεία, απευθυνθείτε στους ειδικούς.

Υγ. Τόσο βάσει νομοθεσίας, όσο και βάσει πρακτικής, όποιος πλήρωσε το πρόστιμο, δεν του επιστράφηκε…

 

Επικοινωνήστε σήμερα για την υπόθεσή σας

Σχετικά άρθρα

Υπέρογκα πρόστιμα Δικηγορικό Γραφείο Ιωάννης Παπαδόπουλος & Συνεργάτες

Υπέρογκα πρόστιμα και ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή σε Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό

Αλλαγή Φορολογικής Κατοικίας & Μεταφορά στη Δ.Ο.Υ Κατοίκων Εξωτερικού Ζείτε μόνιμα και εργάζεστε στο εξωτερικό, ενώ για χρόνια δεν έχετε υποβάλλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος στην Ελλάδα; Ξεκινήσατε να εργάζεστε εντός […] Διαβάστε περισσότερα

Learn More
prostimo ika adiloti ergasia

Πρόστιμο ΙΚΑ για ανασφάλιστη εργασία ή εκτός ωραρίου

Απαλλαγή από την καταβολή προστίμου ΙΚΑ. Αδήλωτη, ανασφάλιστη εργασία, εργασία εκτός ωραρίου. Πίνακας Προσωπικού. Έκπτωση, Αναστολή, Προσφυγή στα Δικαστήρια. Σύνταξη Νομικό σχήμα Epapadopoulos Σε μια εποχή που η οικονομία συνεχίζει […] Διαβάστε περισσότερα

Learn More
Γυρισμένα χιλιόμετρα (ΚΤΕΟ): Αγωγή κατά του εμπόρου

Γυρισμένα χιλιόμετρα (ΚΤΕΟ): Αγωγή κατά του εμπόρου ή προηγούμενου ιδιοκτήτη, ανάληψη ποινικής υπόθεσης, πρόστιμα τροχαίας, πρόστιμο ΤAXISNET, αφαίρεση πινακίδων, «κόψιμο» από το ΚΤΕΟ, ποινικές κυρώσεις, νομική καθοδήγηση, γνωμοδότηση και ανάληψη υπόθεσης προς ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (Ι.Χ.) και εμπόρους

Σοβαρές αναταράξεις έχει προκαλέσει στην καθημερινή ζωή εκατοντάδων χιλιάδων οδηγών ΙΧ αυτοκινήτων, δικύκλων, φορτηγών και επαγγελματικών αυτοκινήτων η εφαρμογή από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου της από 26.03.2019 Υπουργικής Απόφασης του […] Διαβάστε περισσότερα

Learn More