fbpx
211.013.0772 | 211.013.0773 | 694.777.0870
info@epapadopoulos.com | Χαριλάου Τρικούπη & Ναυαρίνου 17, Αθήνα 10681

Αναστολή Ματαίωση Ακύρωση Πλειστηριασμού Ακινήτου

Αναστολή Ματαίωση Ακύρωση Πλειστηριασμού Ακινήτου

Ακύρωση Πλειστηριασμού Ακινήτου

Τη στιγμή που η ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών e-auction κλείνει περίπου δύο χρόνια λειτουργίας (σ.σ. ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 – και σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί σε αυτή 45.140 πλειστηριασμοί ακινήτων), οι οφειλέτες εντολείς μας έχουν πετύχει την αναστολή, ματαίωση ή και ακύρωση πλειστηριασμών μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Eίναι σημαντικό δε, να γνωρίζετε ότι από τους 45.140 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που προγραμματίστηκαν στην πλατφόρμα, έως τώρα μόνο 13.000 υπήρξαν γόνιμοι, στην περίπτωση των εντολέων μας, χάριν στις δικές μας ενέργειες.

Θα ακολουθήσει νέο, μεγαλύτερο κύμα τον Φεβρουάριο-Μάρτιο-Aπρίλιο και Μάιο του 2020, με περίπου 3.100 πλειστηριασμούς, εκ των οποίων οι μισοί αφορούν πρώτες κατοικίες που δεν καλύπτονται από προστατευτικές διατάξεις. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Axia Research, για το 2020 έχουν προγραμματιστεί μέχρι τώρα 4.238*, αριθμός ωστόσο που αναμένεται να αυξηθεί καθώς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction εγγράφονται συνεχώς νέα προγράμματα πλειστηριασμών ακινήτων, είτε από τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων είτε και από ιδιώτες. 

Απευθυνθείτε στα στοιχεία επικοινωνίας του γραφείου μας κατά τις ώρες λειτουργίας (Καθημερινές 09:00 – 19:00), 211.013.0772 211.013.0773 – 694.777.0870 ή μέσω email: info@epapadopoulos.com, προκειμένου να λάβετε εξειδικευμένες νομικές συμβουλές και καθοδήγηση για το πώς να αναστείλετε τον επερχόμενο πλειστηριασμό του ακινήτου σας. 

Το Νομικό μας Σχήμα αναλαμβάνει την εντολή, τη συγκέντρωση του φακέλου, την καθοδήγηση, τη συμβουλευτική και την προσπάθεια ματαίωσης, αναστολής ή και ακύρωσης του επερχόμενου πλειστηριασμού, που αφορά το ακίνητό σας.

Οι οφειλέτες εντολείς μας πρέπει να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία μαζί μας και να αναθέσουν την υπόθεσή τους, χορηγώντας μας την εντολή, καθώς επίσης χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Λύσεις όπως η υπαγωγή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, γνωστή και ως «Νέο Νόμο Κατσέλη» (σ.σ. αναφερόμαστε στο Ν. 4605/2019), πολλές φορές ελλοχεύουν κινδύνους και παγίδες, ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις καταλήγουν ατελέσφορες.

Συγκεκριμένα οι Τράπεζες μέσω του «Νέου Νόμου Κατσέλη», ήτοι του Ν. 4605/2019, προχωρούν σε μαζικές διασταυρώσεις προκειμένου να ελέγξουν την αξιοπιστία των στοιχείων όσων έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στον νόμο Κατσέλη και να διαπιστώσουν το κατά πόσον τα οικονομικά δεδομένα που έχουν δηλώσει οι οφειλέτες είναι τα πραγματικά.

Η διασταύρωση των στοιχείων ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου, μέσω της πρόσβασης που δόθηκε στις τράπεζες στη βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ και αποσκοπεί στο να αποκαλύψει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά και αυτούς που έστω και για τυπικούς λόγους δεν δικαιούνται προστασία. Η επαλήθευση των στοιχείων γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί από την ΕΓΙΧ, στην οποία έχουν «φορτωθεί» οι 100.000 περίπου εκκρεμείς αιτήσεις του νόμου Κατσέλη.

Ελάτε σε επαφή σήμερα με το Νομικό μας Σχήμα, σε περίπτωση που έχετε κάποιον προγραμματισμένο πλειστηριασμό έως το τέλος Μαϊου. Το Νομικό μας Σχήμα με εμπειρία, εξειδίκευση, γνώση και ιδιαίτερη ευαισθησία και κλίση στα θέματα Τραπεζικού Δικαίου, έχει πετύχει μέχρι και σήμερα σπουδαία κουρέματα δανείων με χαρτοφυλάκια και οφειλές δανειοληπτών, που έφθαναν μέχρι και τα εκατομμύρια ευρώ. 

Παράλληλα έχει μέχρι στιγμής αναστείλει, ματαιώσει και ακυρώσει δεκάδες πλειστηριασμούς, βασιζόμενο στις ειδικές γνώσεις και την καθοδήγηση που μπορεί να προσφέρει, χάρις στην ειδική κατάρτιση του αρωγού του σχήματος, Ιωάννη Παπαδόπουλου και των συνεργατών του, στα θέματα Τραπεζικού Δικαίου.

______________________________

* Να σημειωθεί άλλωστε ότι οι 4.238 πλειστηριασμοί είναι αυτοί που έχουν ανακοινωθεί ότι θα γίνουν έως και τα τέλη Ιουλίου και δεν αφορούν το σύνολο του έτους. 

2. Ο έλεγχος έχει ξεκινήσει από τους δανειολήπτες με μεγάλα χρέη και μπορεί να οδηγήσει στην αναστολή της προστασίας όσων διαπιστωθεί ότι η εισοδηματική ή περιουσιακή κατάσταση είναι διαφορετική από αυτή που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης στο δικαστήριο. Η αναστολή προστασίας σημαίνει ότι η τράπεζα μπορεί να ρευστοποιήσει το ακίνητο. Σε αναστολή της προστασίας μπορεί να οδηγηθεί κάποιος που ενώ είναι έμπορος έχει υποβάλει αίτηση για προστασία στον νόμο Κατσέλη, ο οποίος καλύπτει μόνο τα φυσικά πρόσωπα και ορισμένες κατηγορίες μικροεμπόρων.

3 . Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία έως τις 10 Ιανουαρίου είχαν εισέλθει στην πλατφόρμα 59.802 ενδιαφερόμενοι οφειλέτες και 39.689 εξ αυτών είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης, συναινώντας στην άρση του φορολογικού και τραπεζικού τους απορρήτου.

Οι τιτλοποιήσεις αποτελούν βασικό εργαλείο για τη μείωση των κόκκινων δανείων και θα διευκολυνθούν και από τη δημιουργία του μηχανισμού των κρατικών εγγυήσεων («Ηρακλής») που προωθεί η κυβέρνηση.

  1. Σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθεί η ζήτηση στην αγορά ακινήτων, οι τράπεζες εκτός από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction, έχουν αναπτύξει και άλλες πλατφόρμες, όπως η «realestateonline», η «properties4sale» και η «landea», στις οποίες υπάρχει και φωτογραφικό υλικό των ακινήτων που βγαίνουν προς πώληση, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική η διαδικασία αναζήτησης από ενδιαφερόμενους αγοραστές.
  2. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρεκκλίσεις από τα οικονομικά στοιχεία που έχουν δηλωθεί από τον οφειλέτη, οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να καταφύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα και να ανακόψουν την προστασία που απολαμβάνει κάποιος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του, ακόμα και αν αυτή είναι προγραμματισμένη για αργότερα.

Σχετικά άρθρα

Στρατιωτική Θητεία

Εξαγορά στρατιωτικής θητείας, Απαλλαγή από την υποχρέωση στράτευσης, Μόνιμοι Κάτοικοι Εξωτερικού (Μ.Κ.Ε.), Ανυποταξία

Σύνταξη Νομικό Σχήμα Epapadopoulos Σε μια εποχή που η Ελλάδα μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την επαγγελματική αβεβαιότητα, μια μεγάλη ομάδα του νεανικού πληθυσμού, εκείνη η οποία εγγράφεται στα […] Διαβάστε περισσότερα

Learn More
prostimo ika adiloti ergasia

Πρόστιμο ΙΚΑ για ανασφάλιστη εργασία ή εκτός ωραρίου

Απαλλαγή από την καταβολή προστίμου ΙΚΑ. Αδήλωτη, ανασφάλιστη εργασία, εργασία εκτός ωραρίου. Πίνακας Προσωπικού. Έκπτωση, Αναστολή, Προσφυγή στα Δικαστήρια. Σύνταξη Νομικό σχήμα Epapadopoulos Σε μια εποχή που η οικονομία συνεχίζει […] Διαβάστε περισσότερα

Learn More
coronavirus

Κορωνοϊός στις συναλλαγές, συμβάσεις, εταιρείες, μισθούς, τι σημαίνει νομικά, δικηγορικά, δικαστήρια, τι θα συμβεί με Τράπεζες, οφειλές, χρέη, συμβόλαια - ανωτέρα βία

Κορωνοϊός στις συναλλαγές, συμβάσεις, εταιρείες, μισθούς, τι σημαίνει νομικά, δικηγορικά, δικαστήρια, τι θα συμβεί με Τράπεζες, οφειλές, χρέη, συμβόλαια – ανωτέρα βία Ακραία και απρόβλεπτα γεγονότα ως λόγοι ανωτέρας βίας […] Διαβάστε περισσότερα

Learn More