fbpx
211.013.0772 | 211.013.0773 | 694.777.0870
info@epapadopoulos.com | Χαριλάου Τρικούπη & Ναυαρίνου 17, Αθήνα 10681

Ενστάσεις, προσβολή στα δικαστήρια, ανατροπή αποτελέσματος, Εκλογοδικεία, απόλυτα κωλύματα, άκυρα ψηφοδέλτια, λευκά, πρωτοδικείο, ακύρωση υποψηφιοτήτων

Ενστάσεις, προσβολή στα δικαστήρια, ανατροπή αποτελέσματος, Εκλογοδικεία, απόλυτα κωλύματα, άκυρα ψηφοδέλτια, λευκά, πρωτοδικείο, ακύρωση υποψηφιοτήτων

εκλογικες ενστασεις

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια εκλογική διαδικασία έχει κριθεί στα Δικαστήρια. Ο λόγος είναι πως η ημέρα των εκλογών εκτός από τον πανηγυρικό της τύπο έκφρασης της Δημοκρατίας και ύψιστης εκδήλωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος, δια της οποίας εκφράζεται κυρίαρχα και πρωτογενώς η λαϊκή βούληση, διέπεται από αυστηρές διατυπώσεις τις εκλογικής νομοθεσίας, προκειμένου να εξασφαλίζεται και να πληρείται σειρά αυστηρών διατάξεων, οι οποίες εγγυώνται τη σύννομη διαδικασία και το αδιάβλητο αποτέλεσμα.

Ο ρόλος ενός δικηγόρου, ενός συναδέλφου που γνωρίζει καλά και σε βάθος την εκλογική νομοθεσία είναι να επισφραγίσει με την εις βάθος γνώση του συνόλου της εκλογικής διαδικασίας και νομοθεσίας, το σύννομο της ελεύθερης δημοκρατικής έκφρασης των εκλογέων (σ.σ. ψηφοφόρων) και ταυτόχρονα το σύννομο της «καθόδου» έκαστου συνδυασμού στον εκλογικό «στίβο» και εκλογική διαδικασία, εκπληρώνοντας στο ακέραιο το σύνολο των νομικών προϋποθέσεων και διατυπώσεων του νόμου, ούτως ώστε να μη βρεθεί ποτέ εκτεθειμένος.

Η δική μας νομική συμβολή επιμερίζεται στις κάτωθι εργασίες και περιλαμβάνει το σύνολο των εκλογικών διαδικασιών (κοινοτικών, δημοτικών, περιφερειακών, ευρωεκλογών και βουλευτικών).

 • Νομική Υποστήριξη σε όλο το εύρος της εκλογικής διαδικασίας.

 

 • Προετοιμασία δήλωσης προς το οικείο Πρωτοδικείο, για την ορθή ανακήρυξη του Συνδυασμού και αποφυγή «κοπής» συνδυασμού. 
 • Εξέταση υποψηφιοτήτων. Εξέταση σχετικών και απόλυτων κωλυμάτων τόσο του οικείου συνδυασμού, όσο και των «αντιπάλων»*.
 • Υποστήριξη Συνδυασμού σε όλα τα επιμέρους νομικά θέματα που ανακύπτουν ήδη από την απόφαση διεκδίκησης της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του.
 • Υποστήριξη Συνδυασμού σε όλα τα επιμέρους νομικά θέματα που ανακύπτουν έως την ανακήρυξή του ως νικητή ή υποβολή όλων των δυνατών ενστάσεων κατά της διαδικασίας και της εκλογής έτερου συνδυασμού.
 • Συνεργασία ή εξ ολοκλήρου ανάληψη επιμέρους εργασιών
 • Δήλωση «διαχειριστή» συνδυασμού, έκδοση ΑΦΜ Συνδυασμού, έκδοση, θεώρηση και τήρηση βιβλίων Εσόδων/Εξόδων συνδυασμού από οικεία ΔΟΥ σε συνεργασία με λογιστές και φοροτεχνικούς.
 • Λήψη κωδικών από οικεία σελίδα της «Διαύγειας», ανάρτηση όλων των εσόδων/δαπανών στο οικείο ηλεκτρονικό σύστημα της τελευταίας ούτως ώστε αυτά να δηλωθούν εμπρόθεσμα και νομότυπα και να «δικαιολογηθούν»/εκπέσουν).
 • Νομική ενημέρωση ως προς όλη την κείμενη νομοθεσία δήλωσης και θεώρησης των εσόδων/δαπανών του υποψήφιου συνδυασμού*
 • Προετοιμασία δικτύου εκλογικών αντιπροσώπων συνδυασμών για την ημέρα των εκλογών με σεμινάρια και καθοδήγηση για το τι πρέπει να προσέξουν.

 

 • Παρουσίαση όλων όσων πρέπει να προσέξει ο συνδυασμός κατά την καταμέτρηση των ψήφων ως προς τα έγκυρα, άκυρα, λευκά ψηφοδέλτια*.

 

 • Αυτοπρόσωπη παρουσία και εξασφάλιση τήρησης του σύννομου της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, της διαλογής των ψήφων και της τήρησης της διαδικασίας μελών του Νομικού Σχήματος κατά την ημέρα των εκλογών στα εκλογικά τμήματα που διεξάγεται η διαδικασία.

 

 • Υποβολή ενστάσεων προς τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.

 

 • Εξέταση αποτελεσμάτων. Εξέταση υποβολής πιθανών ενστάσεων ενώπιον των Δικαστηρίων της χώρας. 
 • Αυτοπρόσωπη παρουσία στην επανακαταμέτρηση.
  Εκεί είναι πολύ κρίσιμο και μπορούν να βγουν σταυρό προς σταυρό άκυρα δεκάδες ψηφοδέλτια ενδεχομένως αντίπαλου συνδυασμού, από έναν δικηγόρο που γνωρίζει καλά τις προϋποθέσεις των άκυρων ψηφοδελτίων και οι οποίες είναι πάρα πολλές και είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό.

 

 • Υποβολή ενστάσεων υπό τη μορφή δικογράφων, νομική υποστήριξη και πιθανή ανατροπή εκλογικού αποτελέσματος.

 

 • Νομική καθοδήγηση και υποστήριξη του σύννομου της εκτέλεσης των καθηκόντων και της ορθής λειτουργίας έκαστου Δήμου, Κοινότητας, Περιφέρειας, Υπηρεσίας, Κυβερνητικής εξουσίας σε όλη τη διάρκεια της θητείας των εκλεγέντων.

 

Οι εκλογές είναι μια σύνθετη νομική διαδικασία, που δεν πρέπει να λαμβάνεται αψήφιστα από τους Υποψήφιους Συνδυασμούς. Ελάτε σε επαφή με το Νομικό μας Σχήμα στα τηλέφωνα: 2110130772, 6947770870 και στο email: epapadopouloslawoffice@gmail.com, προκειμένου να εξετάσουμε την υπόθεσή σας και να συζητήσουμε το ενδεχόμενο κατάρτισης συνεργασίας μας.

Με εκτίμηση για το Νομικό Σχήμα,

Ι.Παπαδόπουλος

 

 1. *Δεν είναι λίγες οι φορές που συνδυασμοί «κόπηκαν» από τα οικεία πρωτοδικεία πριν την «κάθοδο» και ανακήρυξή τους (βλ. σχετικό παράδειγμα συνδυασμού Χ.Α. στο Δήμο Θεσσαλονίκης).
 2. *Όπου υποκρύπτονται σοβαρές επιπτώσεις σε περίπτωση μη νομότυπης και εμπρόθεσμης τήρησης
 3. *Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που μια εκλογική αναμέτρηση έχει κριθεί για μερικές δεκάδες ή και λιγότερες ψήφους και ψηφοδέλτια. Κάθε διαλογή, κάθε φάκελος και κάθε ψήφος που βγάζει από την κάλπη ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος είναι σημαντική..

Σχετικά άρθρα

Πρόστιμο Ανυποταξίας Ανυπότακτοι εξωτερικού, Ανυπότακτοι Στρατού

Πρόστιμο Ανυποταξίας 6.000€ για την στρατιωτική θητεία.
Τι να κάνω; Το πληρώνω;

Το πρόστιμο ανυποταξίας 6.000€ είναι μια από τις σοβαρότερες κυρώσεις της ανυποταξίας , η οποία ταλαιπωρεί τους ανυπότακτους εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς έχει πολλές παράπλευρες συνέπειες όπως κατασχέσεις λογαριασμού, μπλοκάρισμα […] Διαβάστε περισσότερα

Learn More
Ακύρωση Πλειστηριασμού Ακινήτου

Αναστολή Ματαίωση Ακύρωση Πλειστηριασμού Ακινήτου

Τη στιγμή που η ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών e-auction κλείνει περίπου δύο χρόνια λειτουργίας (σ.σ. ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2017 – και σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί […] Διαβάστε περισσότερα

Learn More
Γυρισμένα χιλιόμετρα (ΚΤΕΟ): Αγωγή κατά του εμπόρου

Γυρισμένα χιλιόμετρα (ΚΤΕΟ): Αγωγή κατά του εμπόρου ή προηγούμενου ιδιοκτήτη, ανάληψη ποινικής υπόθεσης, πρόστιμα τροχαίας, πρόστιμο ΤAXISNET, αφαίρεση πινακίδων, «κόψιμο» από το ΚΤΕΟ, ποινικές κυρώσεις, νομική καθοδήγηση, γνωμοδότηση και ανάληψη υπόθεσης προς ιδιοκτήτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων (Ι.Χ.) και εμπόρους

Σοβαρές αναταράξεις έχει προκαλέσει στην καθημερινή ζωή εκατοντάδων χιλιάδων οδηγών ΙΧ αυτοκινήτων, δικύκλων, φορτηγών και επαγγελματικών αυτοκινήτων η εφαρμογή από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου της από 26.03.2019 Υπουργικής Απόφασης του […] Διαβάστε περισσότερα

Learn More